26.07.2024
Телеканал NTD

Як Гаррі Поттер: юних лондонців учать володіти чарівною паличкою

Як Гаррі Поттер: юних лондонців учать володіти чарівною паличкою

Юні шанувальники Гаррі Поттера зібралися на Лестер-сквері в центрі Лондона. Тут їх учать володіти чарівною паличкою...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Юні шанувальники Гаррі Поттера зібралися на Лестер-сквері в центрі Лондона. Тут їх учать володіти чарівною паличкою. Магічний бій має бути не лише дієвим, але й видовищним.

[Аджва, прихильниця фільму]:
«Це дуже весело й дуже схоже на те, як Гаррі Поттер боровся зі своїми ворогами. Такі ж прийоми, усе дуже схоже».

[Амелія, прихильниця фільму]:
«Мені сподобалося. Я схожа на чарівницю. Мені подобаються заклинання й одяг. Усе чудово».

Навчає дітей хореограф Пол Гарріс. Він автор епізодів із поєдинками в «Гаррі Поттері й Ордені Фенікса».

[Пол Гарріс, хореограф]:
«Усі актори грали чудово. Вони ясно розуміли, що мова тіла необхідна, потрібна правильна техніка. Це як у балеті чи кунг-фу».

Майстер-клас організували на честь майбутнього 20-річчя першого фільму про юного чарівника. Прем’єра відбулася якраз у кінотеатрі на Лестер-сквер. Зараз тут з’явилося дев’ять чарівних паличок заввишки чотири з половиною метри. Такі, лише меншого розміру, мали персонажі знаменитої багатосерійної кінострічки.

[Пол Гарріс, хореограф]:
«Режисер Девід Єйтс передбачав популярність чарівної палички. Він сказав, що через десять років у всьому світі будуть діти, які цим захоплюватимуться. Минуло 20 років, і вони досі є. Він мав рацію».

Ювілей фільму «Гаррі Поттер і філософський камінь» святкуватимуть 16 листопада. За тиждень до того почнуться спецпокази в кінотеатрах у всій Великій Британії.

Статуї у вигляді чарівних паличок побувають і в інших містах країни. Їх виставлятимуть до прем’єри триквелу «Фантастичні звірі і де їх шукати — 3». Її запланували на квітень наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як Гаррі Поттер: юних лондонців учать володіти чарівною паличкоюФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекДва індійські ресторани судяться через куряче каріОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: