29.12.2024
Телеканал NTD

Протест на Акрополі проти Олімпіади в Пекіні

Протест на Акрополі проти Олімпіади в Пекіні

Тибетська й гонконзька активістки протестують на грецькому Акрополі проти Олімпіади в Пекіні. Вони розповідають про порушення..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Тибетська й гонконзька активістки протестують на грецькому Акрополі проти Олімпіади в Пекіні. Вони розповідають про порушення прав людини в КНР напередодні запалення факела зимових Ігор.

18-річна тибетська студентка і 22-річна гонконзька активістка забралися на риштовання біля пропілеїв — парадного входу до Акрополя. Вони скандували заклики звільнити Тибет і Гонконг.

[Тензін Янгзом, активістка]:
«Тибетських школярів примушують відвідувати школи-інтернати, де вони вчать китайську мову, але не можуть вивчати свою рідну. Китайська влада робить усе можливе, щоб утиснути нас, нашу культуру, наш народ і мову. Китай оголосив злочином бути тибетцем всередині Тибету. У Гонконзі кожен активіст перебуває або у вигнанні, або у в’язниці. На жаль, це сумна реальність у Тибеті, Гонконгу, Східному Туркестані, південній Монголії та незалежному Тайвані».

Активістки беруть участь у кампанії «Ні Пекіну-2022». Вона закликає Міжнародний олімпійський комітет скасувати рішення провести зимові Ігри 22-го року в Пекіні.

Невдовзі після початку протесту поліція їх затримала.

[Тензін Янгзом, активістка]:
«Ми закликаємо повністю бойкотувати зимову Олімпіаду 2022 року в Пекіні, бо Китай проводить геноцид уйгурів та небувалі репресії щодо жителів Тибету, Гонконгу, Південної Монголії та демократичного Тайваню».

Олімпіада в Пекіні починається в лютому. Міжнародний олімпійський комітет критикують за рішення знову провести Ігри в Китаї. Багато організацій уже закликали спортсменів бойкотувати захід. Серед них Всесвітній уйгурський конгрес, Тибетський інститут дій, «Китай проти смертної кари», «Студенти за вільний Тибет» та «Кампанія за уйгурів».
Коротке посилання на цю сторінку:

Протест на Акрополі проти Олімпіади в ПекініФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСПерша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в АйовіООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняРакетний удар із боку Ірану — Ірак відкликав послаПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїРуйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають новогоВідповідальність за вибухи в Ірані взяло на себе угруповання «Ісламська держава»Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: