20.11.2024
Телеканал NTD

Норвезька поліція вважає терактом масове вбивство з луком і стрілами

Норвезька поліція вважає терактом масове вбивство з луком і стрілами

У Норвегії з'ясували особу людини, яка скоїла масову розправу з луком і стрілами. Він убив п'ятьох..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У Норвегії з’ясували особу людини, яка скоїла масову розправу з луком і стрілами. Він убив п’ятьох людей у ​​місті Конгсберг. Поліція каже, що, зважаючи на погляди нападника, можна сказати, що це був терористичний акт.

[Ганс Сверре Сйоевольд, голова поліційної служби безпеки]:
«Без сумніву, ці дії схожі на акт тероризму. Але розслідування має тривати, щоб зрозуміти мотиви підозрюваного».

Як з’ясувала поліція, напад скоїв громадянин Данії, що прийняв іслам. Це 37-річний Еспен Андерсен Бротен, який живе в цьому ж місті.

Він ішов вулицями і стріляв у перехожих. Він також заходив до всіляких магазинів, закладів та навіть квартир.

25-річний студент Мохаммад Шабан сам ледь не став жертвою. Того вечора вони з друзями сиділи на кухні й навчалися. Бротен заліз до них у квартиру через вікно.

[Мохаммед Шабан, студент]:
«Ми побігли в спальню, щоб урятуватися. Я тримав ручку дверей, бо головні двері не було замкнено, і він міг увійти. З вікна я бачив чоловіка в сірих джинсах і білій майці. Я бачив його зі спини».

Загалом загинуло чотири жінки й чоловік. Усім було від 50 до 70 років. Ще трьох, зокрема й поліціянта, який не був тоді при виконанні, поранено.

[Арне Крістіан Геугстоель, голова департаменту поліції]:
«Напади на випадкових людей у громадських місцях — це звичний спосіб дій крайніх ісламістів, які влаштовують теракти на Заході».

Бротена ув’язнено. Він уже взяв на себе відповідальність за вбивства. Його адвокат підтвердив, що підзахисний співпрацює з поліцією і дає докладні свідчення.

Слідство вважає, що він діяв сам.
Коротке посилання на цю сторінку:

Норвезька поліція вважає терактом масове вбивство з луком і стріламиФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЗнов маски: у Мілані нічим дихати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: