29.02.2024
Телеканал NTD

Після відставки Себастьяна Курца в Австрії змінився канцлер

Після відставки Себастьяна Курца в Австрії змінився канцлер

В Австрії змінився канцлер. Кілька днів тому Себастьян Курц подав у відставку, і тепер його місце..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

В Австрії змінився канцлер. Кілька днів тому Себастьян Курц подав у відставку, і тепер його місце займе голова МЗС Александер Шалленберг. Він склав присягу у Відні в присутності президента країни.

На початку жовтня прокуратура почала розслідування щодо Курца. Ексканцлера підозрюють у зловживанні довірою, у корупції та хабарництві.

Зокрема, прокурори стверджують, що в період з 2016 по 2018 рік Курц платив австрійській газеті за публікування опитувань громадської думки, вигідних для його партії. До того ж він нібито використовував бюджетні гроші. Крім Курца, під слідством опинилося дев’ять його помічників.

Колишній голова уряду всі звинувачення відкидає. Він уважає їх підступами лівих сил. Щоб уникнути політичного хаосу, Курц подав у відставку й запропонував як наступника свого однопартійця — Шалленберга.

[Александер ван дер Беллен, президент Австрії]:
«Шановний пане Шалленбергу, думаю, ви привнесли найнеобхідніше для нової роботи: як високопрофесійний дипломат і міністр закордонних справ ви точно знаєте, як звести вкрай протилежні позиції до спільного знаменника. Це не нове для вас».

Шалленберг із 1997 року служив у міністерстві закордонних справ Австрії, а у 2019-му очолив це відомство.

Водночас Курц зберіг за собою посаду голови керівної консервативної Австрійської народної партії й далі братиме участь у роботі парламенту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після відставки Себастьяна Курца в Австрії змінився канцлерВеликі повені на півночі Іраку: є загибліВлада Еквадору оголосила війну злочинним бандамКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніУ Польщі арештували ексголову МВС та його колишнього заступника — почалися протестиВідповідальність за вибухи в Ірані взяло на себе угруповання «Ісламська держава»В ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі Гази2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: