27.03.2024
Телеканал NTD

«Страшно й красиво»: подивитися на виверження вулкана на острові Пальма приїжджають туристи

video

[жителька о. Пальма]:
«Живеш і навіть не думаєш, що таке може статися. У школі нам розповідали про наш острів і про можливі сценарії. Але зараз це просто перед очима».

Свіжі кадри з канарського острова Пальма. Тут і далі вивергається вулкан Кумбре-В’єха.

Місцеві жителі налякані: лава спалила чотири села, знищила коло 1150 будинків і багатьох позбавила роботи, накривши бананові плантації. Але водночас люди визнають, що видовище унікальне, і від нього складно відірвати погляд.

[жителька о. Пальма]:
«Рідкісне почуття. Нас лякає те, що відбувається, але водночас це видовищно. Ми зачаровані».

[жителька о. Пальма]:
«Навіть не знаю, як це описати. Це велично. Це завдає шкоди людям, руйнує їхні будинки й робоче середовище, але водночас це неймовірно. Ніхто не знає, скільки це триватиме. Це везіння — жити на вулканічному острові й мати можливість бачити таке».

Подивитися приїжджають також із сусідніх островів.

[Сара, жителька о. Лансароте]:
«Ми живемо на острові Лансароте й припливли сюди подивитися на вулкан, бо це нескладно. Такий шанс випадає раз у житті, і ми вирішили, що подорож того варта. Сіли у фургон і припливли на поромі».

Вулкан активно вивергається з 19 вересня. Відтоді лава накрила 493 гектари території. Загиблих немає. З небезпечної зони евакуювали близько 6000 осіб. Загалом на карибському острові Пальма — 83 тисячі жителів.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Страшно й красиво»: подивитися на виверження вулкана на острові Пальма приїжджають туристиІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроАфіни накрила пилова буря із СахариЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: