18.05.2024
Телеканал NTD

Вулкан спалив цементний завод

Вулкан спалив цементний завод

1240 градусів Цельсія. Така температура в потоці вулканічної лави. Сила, яка знищує все на своєму шляху...

Дата завантаження: 2024-04-18

video

1240 градусів Цельсія. Така температура в потоці вулканічної лави. Сила, яка знищує все на своєму шляху.

На канарському острові Пальма ще однією жертвою вулкана став цементний завод. Під час горіння утворилися хмари чорного диму.

[Мігель Анхель Моркуенде, голова комітету з питань реагування на вулкани]:
«У промзоні Каллехон-де-ла-Гати згорів цементний завод, і ми вирішили, поки перевіряємо якість повітря, закрити цей район, щоб у людей не почалися проблеми зі здоров’ям».

Лава також знищила останні кілька будинків у селищі Тодоке.

У вихідні вулканологи зняли на відео, як із кратера Кумбра-В’єхи виливається ще одна порція магми заввишки як триповерховий будинок. Виверження супроводжували десятки підземних поштовхів. Найсильніший був магнітудою 3,8.

[Марія Хосе Бланко, співробітниця муніципалітету]:
«Після свіжого виплеску лави основний потік іде північною стороною на захід до моря в межах закритої зони. До моря йому залишилося 300 метрів, тож він може утворити ще одну дельту лави на пляжі».

Влада обіцяє, що тепер очищати населені пункти від вулканічного попелу будуть іспанські військово-морські сили.

У містечку Лос-Льянос-де-Арідане для людей відкрили недобудовану стоянку, щоб ті, хто мусив евакуюватися, могли там розміститися.

[Мануель Перейра, співробітник муніципалітету]:
«Ми провели туди воду й електроенергію, щоб люди мали все необхідне».

Кумбре-В’єха вивергається вже три тижні. Лава накрила майже 600 гектарів території острова. Згоріло майже 1200 будівель. Евакуювалося близько 6000 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вулкан спалив цементний заводПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиВеликі повені на півночі Іраку: є загибліЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у КитаїІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: