11.05.2024
Телеканал NTD

Масове вбивство в Норвегії: чоловік убив з лука п’ятьох людей

Масове вбивство в Норвегії: чоловік убив з лука п'ятьох людей

Чоловік, озброєний луком і стрілами, убив п'ятьох людей і поранив ще двох у норвезькому місті Конгсберг...

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Чоловік, озброєний луком і стрілами, убив п’ятьох людей і поранив ще двох у норвезькому місті Конгсберг. Про це повідомив голова місцевої поліції.

[Оейвінд Аас, голова поліції Конгсберга]:
«На жаль, можу підтвердити, що п’ятеро людей загинуло й двоє поранені. Один із потерпілих — поліціянт, який був у магазині, де стався інцидент, але не був при виконанні. Зараз він у лікарні, як й інший поранений».

Підозрюваного затримали. Його мотиви поки невідомі.

Прем’єр-міністр Норвегії каже, що терористичний акт не виключають.

Після нападу всім поліціянтам Норвегії наказали брати на патрулювання вогнепальну зброю. Однак рівень національної загрози не підвищили.

Норвезька поліція зазвичай не озброєна. Але за необхідності в офіцерів є доступ до зброї і гвинтівок.

Напад у середу був найбільш смертоносним у країні з 2011 року. Тоді озброєний чоловік убив 77 осіб, здебільшого підлітків, у молодіжному таборі на острові.
Коротке посилання на цю сторінку:

Масове вбивство в Норвегії: чоловік убив з лука п’ятьох людейЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра Іспанії25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованимиЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: