19.05.2024
Телеканал NTD

У гігантському павільйоні Дубая відкрилася Всесвітня виставка — 2020

У гігантському павільйоні Дубая відкрилася Всесвітня виставка — 2020

Ще недавно це була пустеля. Тепер же тут ходить метро, а павільйони з футуристичним дизайном розкинулися..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Ще недавно це була пустеля. Тепер же тут ходить метро, а павільйони з футуристичним дизайном розкинулися на площі 440 гектарів.

У Дубаї розпочала роботу Всесвітня виставка, яку через пандемію відклали на рік. Участь бере понад 190 країн. Об’єднані Арабські Емірати хочуть показати світу свою привабливість, особливо для ведення бізнесу.

[Костянтин Співаков, відвідувач виставки]:
«Для мене найдивовижніше те, що можна створити таке серед пустелі. Коли приїжджаєш, то взагалі не очікуєш таке побачити».

Над павільйоном Італії натягнуто 70 кілометрів мотузки, зробленої з 2-х мільйонів пластикових пляшок. Однак головна його окраса — тривимірна копія створеної Мікеланджело статуї Давида. Її зробили з мармурового пилу.

Але побачити обличчя гіганта, який заввишки більш як п’ять метрів, вийде не зразу. Для цього відвідувачі мають зійти на спеціальну платформу. А все тому, що публічно демонструвати наготу в ОАЕ заборонено, навіть якщо це творіння великого майстра.

У павільйоні США можна побачити копію ракети Space X Falcon 9. А якщо стати на рухому стрічку, можна ліпше вивчити інші американські винаходи.

Однак незрозуміло, скільки відвідувачів зможе привабити Дубай і наскільки виставка простимулює його економіку. Щоб потрапити до павільйонів, треба показати негативний результат ПЛР-тесту або підтвердити вакцинацію проти коронавірусу.

Це перша на Близькому Сході Всесвітня виставка. На неї пішло вісім років приготувань і мільярди доларів витрат.
Коротке посилання на цю сторінку:

У гігантському павільйоні Дубая відкрилася Всесвітня виставка — 2020Шістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиСрібло в Єгипті — нове золотоКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: