29.03.2024
Телеканал NTD

Діаманти, окуляри та бетон, що між ними спільного?

Діаманти, окуляри та бетон, що між ними спільного?

Діаманти, сонцезахисні окуляри, високоякісний спортивний одяг та бетон. Що між ними спільного? Виявляється, усе це можна..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Діаманти, сонцезахисні окуляри, високоякісний спортивний одяг та бетон. Що між ними спільного? Виявляється, усе це можна створювати шляхом поглинання вуглекислого газу. Тепер же такі методи привертають увагу інвесторів.

Перероблення СО₂ стає прибутковим бізнесом і автоматично робить дуже перспективною кожну галузь, яка починає це робити.

Багато вчених упевнені, що клімат змінюється через парникові гази, зокрема діоксид вуглецю. З цим згодні не всі. Але яка різниця, якщо на цьому можна заробити.

Цього року компанії цієї галузі залучили понад 800 мільйонів доларів. Тобто втричі більше, ніж у 2020-му.

[Раян Шерман, виконавчий директор компанії ― виробника діамантів]:
«Ми виявили, що споживачі готові платити величезні гроші за наші камені, виробництво яких корисне для планети».

Отримують надприбутки й виробники бетону. Вони придумали збагачувати його СО₂, щоб той ставав міцнішим. Виявляється, за це теж готові платити більше.

[Роберт Нівьєн, голова компанії ― розробника технології]:
«Коло 90 % нашої продукції надійшло від незалежних виробників бетону, великих і малих, які просто використовують цю конкурентну перевагу».

Деякі кліматологи впевнені, що світові щорічно необхідно поглинати 10 мільярдів тонн СО₂, щоб уповільнити зміну клімату. Згідно з іншою поширеною теорією, клімат змінюється природно, і діяльність людини на цей процес не впливає.

Одним із найвідоміших прихильників другої теорії є експрезидент США Дональд Трамп. Він виступав за збереження й розвиток галузі видобутку вугілля, а також шельфового буріння.
Коротке посилання на цю сторінку:

Діаманти, окуляри та бетон, що між ними спільного?Маски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та ротЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинків2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуМер Нью-Йорка виганяє торговців із Бруклінського мосту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: