26.08.2024
Телеканал NTD

У Чикаго котів наймають на роботу, щоб позбутися щурів

У Чикаго котів наймають на роботу, щоб позбутися щурів

Чорний кіт Рей — повноцінний працівник пивоварні в Чикаго. Він та його колега Венкман виконують важливу..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Чорний кіт Рей — повноцінний працівник пивоварні в Чикаго. Він та його колега Венкман виконують важливу роботу — відлякують щурів. Мурчиків узяли в штат у межах програми «Коти на роботі», яку розпочало місцеве товариство захисту тварин.

[Сара Лісс, співробітниця товариства захисту тварин]:
«Коти зазвичай не асоціюються з роботою. І цим котам теж не треба багато працювати на вулиці, щоб програма стала успішною».

Фахівці пояснюють, що в котів виділяються характерні феромони, і їхній запах відлякує пацюків. Тож навіть якщо кіт спить, він однаково працює.

[Сара Лісс, співробітниця товариства захисту тварин]:
«Сама їхня присутність сигналізує щурам: пора тікати геть».

У пивоварні лежить зерно. Не дивно, що там завелися щури.

[Вільям Герлі, власник пивоварні]:
«Для них це як величезний шмат сиру. На пивоварні доводиться зберігати зерно. Нам треба, щоб воно завжди було напохваті».

Для боротьби з гризунами запросили дезінсектора, але не допомогло. Однак щойно з’явилися коти, щури зникли. Задоволений і власник пивоварні, і самі вусаті охоронці, яких узяли на повне утримання.

[Вільям Герлі, власник пивоварні]:
«Я не хочу, щоби щурів тут труїли чи розставляли на них пастки. На таких підприємствах найліпше тримати щурів під контролем за допомогою їхніх природних ворогів».

Котів опікають і місцеві жителі. Вони їх годують, а ті виганяють щурів із підвалів.

[Роб Краудер, власник кота]:
«Завдяки цій програмі щурів позбувся цілий квартал. Тепер ми їх майже не бачимо».

Товариство захисту тварин, що розпочало цю програму, рятує бездомних і покинутих котів, яких можуть приспати. Воно оплачує стерилізацію та щеплення, а потім шукає котам роботу й власників. За останні дев’ять років так прилаштували більш як 1000 мурчиків.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Чикаго котів наймають на роботу, щоб позбутися щурівУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: