27.01.2024
Телеканал NTD

Не спонсорувати Олімпіаду-2022 у Пекіні закликали уйгури

Не спонсорувати Олімпіаду-2022 у Пекіні закликали уйгури

«Ні геноцидним Іграм!» — скандують уйгури біля страхової компанії в Мюнхені. Півсотні протестувальників вимагають не спонсорувати..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

«Ні геноцидним Іграм!» — скандують уйгури біля страхової компанії в Мюнхені. Півсотні протестувальників вимагають не спонсорувати зимову Олімпіаду-2022 у Пекіні.

Вони заявляють, що комуністична влада Китаю переслідує мусульман-уйгурів у регіоні Сіньцзян, а також тибетців. Протестувальники називають це геноцидом.

[Асгар Джан, голова Союзу Східного Туркестану в Європі]:
«Країну, яка зневажає права людини й учиняє геноцид, не можна допускати до проведення Олімпіади. Великі міжнародні компанії не повинні спонсорувати Китай і підтримувати його. Інакше це означатиме, що західні демократичні країни або компанії з цих країн підтримують дії китайської влади».

Китайських комуністів неодноразово звинувачували в репресіях етнічних і релігійних меншин. Переважно це уйгури, тибетці, парафіяни домашніх християнських церков і прихильники духовної практики Фалуньгун.

Як повідомляють очевидці, влада помістила понад мільйон уйгурів до так званих центрів професійного підготовлення, які по факту — звичайні в’язниці.

[Асгар Джан, голова Союзу Східного Туркестану в Європі]:
«Людей безпричинно заарештовують, жінок насильно стерилізують, дітей розлучають із батьками, щоби дати їм китайську освіту. Ситуація гіршає з кожним днем ​​і з кожним роком».

Зі слів правозахисників, компартія змушує уйгурів відмовитися від їхньої віри й культури. Пекін усі звинувачення відкидає.

Уряди західних країн й ООН поки не можуть перевірити стан мусульман-уйгурів у Сіньцзяні, бо китайська влада не відкриває туди доступу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Не спонсорувати Олімпіаду-2022 у Пекіні закликали уйгуриНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: