19.09.2024
Телеканал NTD

Собаки, коти й кури: тимчасовий притулок на острові Пальма рятує тварин

Собаки, коти й кури: тимчасовий притулок на острові Пальма рятує тварин

Цей стаффордширський бультер'єр у тимчасовому притулку щодня терпляче чекає господиню. Марія поспішає сюди, тільки-но звільниться. Вони..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Цей стаффордширський бультер’єр у тимчасовому притулку щодня терпляче чекає господиню. Марія поспішає сюди, тільки-но звільниться. Вони живуть на іспанському острові Пальма, де з 19 вересня вивергається вулкан Кумбре-В’єха.

Потоки лави знищили понад 1000 будинків, більш як 6000 людей евакуйовано. З небезпечної зони хочуть вивезти ще 4000 жителів.

Марія забрала до тимчасового житла трьох своїх собак, але там вони не порозумілися. Пітбуля довелося віддати волонтерам.

[Марія Ернандес, господиня собаки]:

«Ми відвідуємо його щодня до й після роботи. Біжимо сюди, як-тільки є вільна хвилинка. Це дуже сумно, бо ми не знаємо, як довго все триватиме, а він — частина родини».

Схожа доля спіткала десятки тварин, яких господарі просто не можуть забрати із собою. Їх рятує місцеве зоозахисне товариство.

[Есау Фумеро, голова товариства захисту тварин]:
«Деякі люди втратили все, але забрали тварин. Однак їм ніде їх тримати, бо більшість розмістилися в готелях, військових казармах чи в громадських будівлях. Там не можна жити з тваринами».

Волонтери створили тимчасовий притулок на шкільному спортивному майданчику. Товариство захисту тварин врятувало вже 140 собак, більш як 70 котів, а також папуг, курей, кіз та овець.

[Есау Фумеро, голова товариства захисту тварин]:
«Нам телефонують із військового підрозділу з надзвичайних ситуацій чи поліції і ми йдемо до будинків, де залишили тварин або де власники не встигли їх забрати. Назад людей уже не пускають, а ми рятуємо цих тварин».

Волонтери також шукають людей, які можуть узяти собак та котів на певний час. Власники підтримують зв’язок із тимчасовими господарями й постійно відвідують своїх вихованців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Собаки, коти й кури: тимчасовий притулок на острові Пальма рятує тваринДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЯку країну визнали найщасливішоюГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: