25.11.2024
Телеканал NTD

ЄС посилює візові правила для Білорусі

ЄС посилює візові правила для Білорусі

Європейський Союз посилить візові правила для білоруських чиновників. Про це заявили представники Єврокомісії. За їхніми словами,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Європейський Союз посилить візові правила для білоруських чиновників. Про це заявили представники Єврокомісії. За їхніми словами, це відповідь на міграційну кризу на кордоні Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею.

[Маргарітіс Схінас, заступник голови Єврокомісії]:
«Ми пропонуємо частково зупинити нашу візову програму з Білоруссю. Ми не будемо карати білоруський народ за дії його влади. Призупинення зачепить лише чиновників і власників дипломатичних паспортів».

ЄС звинувачує президента Лукашенка у створенні штучної міграційної кризи. Останніми місяцями різко зросла кількість біженців, які переходять із білоруської території до сусідніх країн-членів блоку.

А почалося це після того, як Євросоюз ввів щодо Мінська санкції за порушення прав людини й вибори президента, які назвали черговим фарсом.

[Ільва Йоганссон, єврокомісар з питань внутрішніх справ]:

«Ми бачимо, що сьогодні білоруський лідер Олександр Лукашенко в розпачі. Він серйозно постраждав від економічних санкцій, які на нього наклала Європа. Він у розпачі, тому намагається дестабілізувати ЄС, направляючи туди мігрантів».

Угоду про спрощення візового режиму ЄС і Білорусь підписали торік після п’яти років переговорів. Вона зробила європейські візи для білорусів дешевшими, а також скоротила час очікування для заявників.

Водночас обидві сторони підписали договір про висилання осіб, які перебувають у ЄС або Білорусі без дозволу. Але пізніше Мінськ із цієї угоди вийшов.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС посилює візові правила для БілорусіЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: