20.10.2024
Телеканал NTD

Французькі сенатори відвідали Тайвань, попри протест КНР

Французькі сенатори відвідали Тайвань, попри протест КНР

Група французьких сенаторів приїхала на Тайвань. І зробила вона це всупереч невдоволенню КНР і в період..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Група французьких сенаторів приїхала на Тайвань. І зробила вона це всупереч невдоволенню КНР і в період зростання напруженості між Пекіном і Тайбеєм.

Голова делегації — Ален Рішар — колишній міністр оборони Франції за президента Жака Ширака. Разом із ним ще три сенатори — Олів’є Кадік, Ельз Жозеф і Макс Бріссон. Вони пробудуть на острові до 10 жовтня. У них заплановані зустрічі на вищому рівні, зокрема і з президентом Цай Інвень.

Візит проходить у непростий час для частково визнаної держави.

Сили оборони Тайваню повідомили, що з п’ятниці в повітряний простір острова з південної і південно-західної сторони залетіло майже 150 літаків китайських ВПС. Раніше ніколи стільки не було.

Тайбей називає це прихованою війною, спрямованою на те, щоб виснажити сили Тайваню і перевірити його реакцію.

[Су Чженьчан, прем’єр-міністр Тайваню]:
«Тайвань, безумовно, має бути напоготові. Китай дедалі більше переграє. Світ також бачив неодноразові порушення регіонального миру й тиск на Тайвань з боку КНР».

Китай уважає Тайвань своєю бунтівною провінцією і не виключає можливості застосування сили для об’єднання.

Острів із демократичною системою управління провадить незалежну від КНР політику з 1949 року. Відтоді він постійно живе під загрозою вторгнення.

Його підтримують США, які засудили нещодавні військові дії КНР. Щодо Франції, то нона не має дипломатичних відносин із Тайванем. Але вона кілька разів продавала йому озброєння.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французькі сенатори відвідали Тайвань, попри протест КНРПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїНирки — у центрі нової кризи в НепаліМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСвітові ціни на какао б’ють рекордиНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: