24.06.2024
Телеканал NTD

Фейсбук й інстаграм повернулися: що стало причиною відключення

Фейсбук й інстаграм повернулися: що стало причиною відключення

Фейсбук, інстаграм і вотсапп знову запрацювали після майже шестигодинного відключення в понеділок. Фейсбук перепросив у користувачів...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Фейсбук, інстаграм і вотсапп знову запрацювали після майже шестигодинного відключення в понеділок.

Фейсбук перепросив у користувачів. Водночас компанія спочатку не назвала причини збою.

Пізніше вона заявила, що проблема — у неправильній зміні конфігурації на маршрутизаторах.

Генеральний директор Марк Цукерберг опублікував у фейсбуці звернення: «Вибачте за сьогоднішній збій. Я знаю, як ви покладаєтеся на наші послуги, щоби бути на зв’язку з дорогими вам людьми».

Відключення — це вже другий удар по Фейсбуку за кілька днів. У неділю колишня працівниця соцмережі оприлюднила внутрішню документацію компанії. Вона також звинуватила платформу в тому, що та більше цінує прибуток, ніж безпеку користувачів, і що саме через це вона часто не видаляє неправдивий контент, або повідомлення, що розпалюють ненависть.

Акції Фейсбуку подешевшали майже на 5 %. Однак відновили близько половини відсотка вартості, коли платформа повернулася до роботи.

Кілька працівників Фейсбуку, які не схотіли називатися, заявили, що, на їхню думку, відключення сталося через внутрішню помилку. Вона пов’язана з тим, як інтернет-трафік спрямовується до систем соцмережі.

Експерти з безпеки також кажуть, що причиною збою могла бути ненавмисна помилка або саботаж працівників компанії.

Щогодини відключення Фейсбук утрачав більш як пів мільйона доларів доходу від реклами в США.

Водночас поки Фейсбук, інстаграм і вотсапп не працювали, у мережі почали з’являтися кумедні дописи від інших інтернет-гігантів.

Так, соцмережа «Твіттер» опублікувала таке повідомлення: «Привіт у буквальному розумінні слова всім». А особисто Інстаграму вона написала: «Привіт і гарного понеділка».

На сторінці Книги рекордів Гіннеса у твіттері з’явився такий допис: «Можливо, уже побито рекорд з найбільшої кількості користувачів у твіттері».

А «Старбакс» додав: «Саме час пити каву».
Коротке посилання на цю сторінку:

Фейсбук й інстаграм повернулися: що стало причиною відключенняМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: