26.03.2024
Телеканал NTD

Оптичні ілюзії з’явилися на пішохідних переходах у Данії

Оптичні ілюзії з'явилися на пішохідних переходах у Данії

Ця зебра ніби повисла в повітрі. Такі оптичні 3D-ілюзії виходять, щоб захистити пішоходів у другому за..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ця зебра ніби повисла в повітрі. Такі оптичні 3D-ілюзії виходять, щоб захистити пішоходів у другому за величиною місті Данії — Орхусі.

[Рікке Смед Віндінг, менеджер проєкту]:
«Це така ілюзія: здається, що вона висить над дорогою».

Такі зебри вже намалювали на трьох жвавих дорогах у центрі, де пішоходи постійно намагаються маневрувати між потоком велосипедистів і автомобілів.

Представник міської адміністрації каже, що про безпеку пішоходів почали забувати.

[Біньямін Сімсек, член міської ради]:
«Ми хочемо, щоб це було місто для пішоходів. Тут уже є умови для велосипедистів. Ми цьому дуже раді. Є умови для машин — це життєво необхідно. Але треба, щоб в Орхусі й ходити пішки було безпечно».

Пілотний проєкт працюватиме до 2024 року. У цей період стежитимуть, як зміниться поведінка велосипедистів і водіїв у районі трьох переходів.

[Біньямін Сімсек, член міської ради]:
«За данськими правилами дорожнього руху треба пропустити пішохода. Та, як бачимо, цього не відбувається. Така зебра допоможе пішоходам. Більше людей поважатимуть правила. А без переходу взагалі ніхто не зупиниться».

[перехожий]:
«Це незвично. Ніколи не чув про 3D-переходи. Зазвичай тут багато велосипедистів і машин. Сподіваюся, що новий перехід зупинить деяких водіїв».

Такі ніби навислі над дорогою переходи — усе ж не новина. Схожі вже є в інших країнах, зокрема Ісландії, Австралії і Таїланді.
Коротке посилання на цю сторінку:

Оптичні ілюзії з’явилися на пішохідних переходах у ДаніїПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСрібло в Єгипті — нове золотоНирки — у центрі нової кризи в НепаліГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: