26.12.2024
Телеканал NTD

«Це складно пережити»: у Бельгії зносять пошкоджені повінню будинки

«Це складно пережити»: у Бельгії зносять пошкоджені повінню будинки

З важким серцем спостерігають бельгійці за знесенням будівель, зокрема й давніх, у Пепенстері. Це місто більше..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

З важким серцем спостерігають бельгійці за знесенням будівель, зокрема й давніх, у Пепенстері. Це місто більше за інших постраждало від літньої повені в Бельгії.

74-річний Каміль прощається з домом, у якому жив із народження.

[житель Пепенстера]:
«Це складно пережити, бо зачеплено почуття й емоції».

Повені почалися в усій Європі в липні. Їх спричинили рясні дощі, які приніс циклон «Бернд».

У Бельгії найбільше постраждав південний регіон Валлонія. Загинуло щонайменше 45 осіб. Десятки тисяч жителів вимушено евакуювалися. Сотні будинків пошкодили потоки води. У постраждалих районах почалися перебої з водою та електроенергією. Повінь стала найбільш руйнівною в пам’яті людей.

[жителька Пепенстера]:
«Вода досі не придатна для пиття. Електрику подекуди дали, а газ поки чекаємо. Наближається зима, і нам потрібне опалення».

На реконструкцію Пепенстера планують витратити один мільярд 200 мільйонів євро.

[Філіп Годен, мер Пепенстера]:
«Як бачите, у нас дуже постраждала інфраструктура. Пошкоджено банки, мости, транспорт і каналізаційну систему. Багато роботи. На відновлення підуть роки».

Повінь у Європі назвали найбільшою за останні 100 років. Загинуло щонайменше 240 осіб, десятки пропали безвісти. Найбільше постраждала Німеччина.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Це складно пережити»: у Бельгії зносять пошкоджені повінню будинкиВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: