19.01.2024
Телеканал NTD

81-річний альпініст хоче підкорити майже 300 вершин

81-річний альпініст хоче підкорити майже 300 вершин

Британський дідусь Нік Гарднер щойно підкорив гору заввишки 1020 метрів у Шотландії. Стоячи на вершині Бушель-Етів-Мор,..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Британський дідусь Нік Гарднер щойно підкорив гору заввишки 1020 метрів у Шотландії. Стоячи на вершині Бушель-Етів-Мор, 81-річний альпініст радіє як дитина.

[Нік Гарднер, альпініст]:
«Тут не обійтися без шапки, рукавичок і вітрівки, але тут просто чудово. Мені значно ліпше на вершині, ніж удома в теплі».

Та не лише дитяча мрія покликала Ніка в гори — він має благородну місію. Сивочолий альпініст збирає гроші для благодійних британських компаній, які допомагають людям з остеопорозом і хворобою Альцгеймера.

Саме ці дві недуги розлучили Ніка з дружиною Джанет. 30 років вони прожили пліч-о-пліч у віддаленому куточку Шотландії. Але тепер жінка потребує цілодобового догляду й лежить у лікарні.

Нік раптово лишився вдома сам. Підступав відчай. Ось тоді й вирішив податися в гори. Поставив мету — піднятися на 282 шотландські вершини заввишки більш як 1000 метрів за 1200 днів.

[Нік Гарднер, альпініст]:
«Ці сходження допомогли мені трохи розвіятися. Треба було знайти якесь заняття, інакше б я збожеволів. Це безперечно».

Дідусь почав сходження у 80 років. Підкорив уже 87 вершин. Фотозвіт про свої досягнення викладає у соцмережах. Для збору коштів завів спеціальну сторінку.

[Нік Гарднер, альпініст]:
«Я піднявся, здається, на третю вершину й випадково розговорився з іншими альпіністами. У бесіді побіжно згадав, чому підкорюю гори. Альпіністам було важко в це повірити».

Тепер Нік, коли зустрічає альпіністів, завжди розповідає про свою місію. Тож більшу частину пожертвувань внесли саме вони. Британець зібрав уже понад 30 тисяч фунтів, це приблизно 41 тисяча доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

81-річний альпініст хоче підкорити майже 300 вершинСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: