25.10.2024
Телеканал NTD

Бізнес не виживе: жителі півночі Китаю скаржаться на вимикання світла

Бізнес не виживе: жителі півночі Китаю скаржаться на вимикання світла

Працівники заводів на півночі Китаю кажуть, що їхній бізнес не виживе, якщо влада й далі вимикатиме..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Працівники заводів на півночі Китаю кажуть, що їхній бізнес не виживе, якщо влада й далі вимикатиме світло. Останнім часом це стало дуже великою проблемою для всього регіону, бо не вистачає вугілля для теплових електростанцій.

Перебої з електропостачанням — найгірші за багато років, особливо в провінціях Ляонін, Хейлунцзян та Цзілінь. А там загалом живе коло 100 мільйонів осіб.

Гао Лай має громадську пральню в Шеньяні — столиці провінції Ляонін. Каже, що дуже збиткує, бо доводиться орендувати дизельний генератор.

[Гао Лай, власник пральні]:

«Утрати, безумовно, є — я орендую генератор. Насправді це нам по силі, та якщо це триватиме довго, то витрати будуть надто великими — ми не виживемо».

Ван Цзяньюн керує металообробним заводом. Каже, що якщо світло вимикатимуть часто, то його підприємство не зможе випускати продукцію.

З минулого тижня понад 100 компаній, що виробляють електронні компоненти чи добувають золото повідомили про затримки з постачанням через вимикання світла.

Перебої з електроенергією виникли, бо почало дорожчати вугілля. А вугільні ТЕС виробляють дві третини всієї електрики Китаю. До того ж стали менше постачати сировину, а попит на неї в промисловому секторі збільшується.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бізнес не виживе: жителі півночі Китаю скаржаться на вимикання світлаТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: