26.04.2024
Телеканал NTD

Економіка Китаю — під тиском через різкий спад у промисловості й роздрібних продажах

Економіка Китаю — під тиском через різкий спад у промисловості й роздрібних продажах

У Китаї реєструють різкий спад промислового виробництва й роздрібних продажів. У липні темпи зростання промисловості становили..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Китаї реєструють різкий спад промислового виробництва й роздрібних продажів. У липні темпи зростання промисловості становили 6,4 %. Тоді як за прогнозами мали бути 7,8 %.

Експерти зазначають, що до уповільнення призвели нові спалахи COVID, а ще сувора погода цього літа, зокрема повені.

[Фу Лінхуей, представник Національного бюро статистики Китаю]:
«Зовнішнє середовище стає складнішим і суворішим. Внутрішні спалахи захворювання і стихійні лиха позначилися на економіці деяких регіонів, а відновлення економіки досі ще нестабільне й нерівномірне».

Щодо роздрібних продажів, у липні вони зросли на 8,5 %, тоді як прогнозували 11,5 %. А в червні вони перевищили 12 %.

Тим часом на тлі слабких економічних даних із Китаю, політичної напруженості в Афганістані та поширення дельта-вірусу, курс долара і японської єни зросли, якщо порівняти із шістьма основними валютами.

Водночас трохи знизилися курси австралійського, канадського та новозеландського доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Економіка Китаю — під тиском через різкий спад у промисловості й роздрібних продажахТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьГонконг посилив закон про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: