20.07.2024
Телеканал NTD

Наводнение в Китае: фермеры не знают, куда девать туши утонувших свиней

Наводнение в Китае: фермеры не знают, куда девать туши утонувших свиней

Китайський фермер Чен один за одним переміщує трупи свиней для утилізації. Через масштабні повені в провінції..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Китайський фермер Чен один за одним переміщує трупи свиней для утилізації. Через масштабні повені в провінції Хенань потонуло понад 100 його тварин.

[Чен, фермер]:
«Більша частина свиней потонула. Лише дуже небагато вижило. Туші досі у воді. Ми нічого не можемо із цим вдіяти. Їх нікуди подіти».

У провінції Хенань залило тисячі таких господарств. Лихо назвали найгіршим за кілька століть. Багатьох воно застало зненацька.

[Чен, фермер]:
«Це як грім серед ясного неба. Працюючи сезонними робітниками, ми заробимо лише кілька десятків тисяч юанів за рік. Якщо врахувати витрати на життя, нам знадобиться приблизно десять років, щоб відновити те, що ми втратили. Нічого не вдієш».

Більшість із 3000 жителів цього села теж мали свиноферми чи розводили курей. Тепер їхнє першочергове завдання — позбутися туш тварин, які розкладаються.

[Чен, фермер]:
«Місцеві жителі кажуть, що ніколи не було таких великих повеней. Ніхто не бачив стільки води. Рівень досягав майже півтора метра».

Через повінь місцеві жителі втратили щонайменше 200 тисяч курей і більш як 6000 свиней. Це половина поголів’я. А загалом у провінції Хенань загинуло понад мільйон тварин.

[фермер]:
«Сподіваюся, на той час, коли ви це покажете, ми ще будемо живі. Тут немає ні їжі, ні води. Життя зупинилося, ми втратили всі гроші».

Свинина — улюблене м’ясо китайців. Водночас основний її обсяг виробляють дрібні господарства, які значно постраждали через стихійне лихо. Люди кажуть, що влада їм нічого не компенсує.
Коротке посилання на цю сторінку:

Наводнение в Китае: фермеры не знают, куда девать туши утонувших свинейАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіГонконг посилив закон про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: