25.08.2024
Телеканал NTD

Китай звільнив двох канадців в обмін на фіндиректора Huawei

Китай звільнив двох канадців в обмін на фіндиректора Huawei

Провівши більш як 2,5 роки в китайській в'язниці, ці двоє канадців повернулися додому. В аеропорту Калгарі..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Провівши більш як 2,5 роки в китайській в’язниці, ці двоє канадців повернулися додому. В аеропорту Калгарі їх зустрів прем’єр-міністр Джастін Трюдо.

Майкл Спейвор і Майкл Ковриг стали жертвами так званої дипломатії заручників, до якої вдається компартія Китаю. Вона використовує іноземних громадян, щоб тиснути на різні уряди.

У випадку з Канадою припускають, що Китай намагався змусити її звільнити Мен Ваньчжоу — фінансового директора китайського технологічного гіганта Huawei. Вона була під домашнім арештом у Канаді, бо влада США домагалася її екстрадиції. Вашингтон звинувачував її в промисловому шпигунстві.

І, схоже, тиск Пекіна на Захід спрацював. Мен Ваньчжоу пішла на угоду з прокуратурою США, і та припинила справу про екстрадицію. А суд Канади звільнив її з-під домашнього арешту, після чого Мен Ваньчжоу змогла полетіти до КНР.

У серпні суд Китаю засудив Майкла Спейвора до 11 років в’язниці. Його звинуватили у викраденні державних таємниць КНР.

Саму ж Мен Ваньчжоу затримали 1 грудня 2018 року в аеропорту Ванкувера за запитом США. Її звинувачують у шахрайстві й порушенні санкцій Вашингтона щодо Ірану. Як уважають, Huawei продавала обладнання іранській владі, а Мен Ваньчжоу повідомляла неправдиву інформацію банку HSBC щодо співпраці її компанії з Тегераном.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китай звільнив двох канадців в обмін на фіндиректора HuaweiАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїГонконг посилив закон про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: