23.01.2024
Телеканал NTD

Банкрутство й найбільший у світі борг: що буде з китайським холдингом «Evergrande»

Банкрутство й найбільший у світі борг: що буде з китайським холдингом «Evergrande»

Китайські інвестори та пайовики зібралися біля штаб-квартири холдингу «China Evergrande Group» у південному місті Шеньчжень. Це..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Китайські інвестори та пайовики зібралися біля штаб-квартири холдингу «China Evergrande Group» у південному місті Шеньчжень. Це другий за величиною забудовник у КНР. Протести почалися через чутки, що компанія невдовзі банкрутує.

Люди вимагають виплатити борги. Вони вигукують «Поверніть наші гроші».

Біля офісу зібралася й поліція в цивільному. Вона спробувала перешкодити знімати відео. Людям сказали, що ті мають слухатися наказів, інакше їх арештують.

[протестувальниця]:

«Я сиджу біля “Evergrande”. Почуваюся жебрачкою. Але я навіть гірше, ніж жебрак, бо вони хоч можуть просити милостиню на вулиці, а я не маю права цього робити. Мені навіть не дозволяють поставити перед собою миску».

Акції проходять і в інших містах. Протестують не лише інвестори, а й покупці нерухомості, а також самі співробітники компанії, які придбали інвест-продукти «Evergrande».

Загалом акції забудовника купило коло 70 тисяч китайців. Компанія також отримала авансові платежі за недобудовані об’єкти більш ніж від півтора мільйона громадян.

Спочатку керівництво холдингу категорично заперечувало будь-які чутки про банкрутство. Проте нещодавно заявило, що постало перед певними труднощами.

Якщо «Evergrande» не знайде коштів, то не зможе заплатити постачальникам, а також не добудує вже розпочаті об’єкти.

Сума зобов’язань компанії зараз перевищує 300 мільярдів доларів. Це найбільший у світі борг. Її банкрутство може не лише потягнути за собою вниз економіку Китаю, але й призвести до нової світової кризи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Банкрутство й найбільший у світі борг: що буде з китайським холдингом «Evergrande»Одна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: