26.01.2024
Телеканал NTD

ООН: доступ до китайського регіону Сіньцзян досі закритий

ООН: доступ до китайського регіону Сіньцзян досі закритий

ООН і західні країни, як і раніше, не можуть дістати доступ до китайського регіону Сіньцзян, щоб..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

ООН і західні країни, як і раніше, не можуть дістати доступ до китайського регіону Сіньцзян, щоб перевірити стан мусульман-уйгурів. Про це повідомила Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет.

Надходять повідомлення, що керівна в Китаї компартія запроторила понад мільйон уйгурів до так званих центрів професійної освіти, які фактично є звичайними в’язницями.

[Мішель Бачелет, Верховний комісар ООН з прав людини]:
«На жаль, поки не можу повідомити про прогрес у пошуку реального доступу до Сіньцзян-Уйгурського автономного району. Тим часом мій офіс завершує аналіз інформації про серйозні порушення прав людини в цьому регіоні. Незабаром усі дані оприлюднять».

Китайська влада стверджує, що всі, хто був у центрах профосвіти Сіньцзяну, уже вийшли на роботу. Перевірити ці твердження неможливо, знову ж таки через закритість регіону.

Правозахисники кажуть, що компартія намагається змусити уйгурів зректися власної віри й культури. Таких переслідувань зазнають не лише китайські мусульмани, але також і тибетці, парафіяни домашніх християнських церков та послідовники медитативної практики Фалуньгун.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: доступ до китайського регіону Сіньцзян досі закритийОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: