28.12.2024
Телеканал NTD

Партія Меркель програла вибори до бундестагу

Партія Меркель програла вибори до бундестагу

Партія Ангели Меркель за результатами виборів до бундестагу прийшла другою. Її випередила Соціал-демократична партія Німеччини, набравши..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Партія Ангели Меркель за результатами виборів до бундестагу прийшла другою. Її випередила Соціал-демократична партія Німеччини, набравши майже 26 % голосів. Блок Християнсько-демократичного союзу й Християнсько-соціального союзу дістав трохи більше як 24 %.

Лідер соціал-демократів Олаф Шольц — тепер один із найімовірніших кандидатів на крісло Меркель.

[Олаф Шольц, лідер СДПН]:
«Звісно, я дуже задоволений результатами виборів, тим, що вибрали громадяни цієї країни. Вони вирішили, що СДПН повинна піднятися, і це великий успіх».

Якщо його оберуть, то він стане четвертим соціал-демократичним канцлером Німеччини з часів Другої світової.

Його консервативний суперник від блоку ХДС/ХСС Армін Лашет оголосив, що не має наміру здаватись і теж боротиметься за місце канцлера.

[Армін Лашет, лідер ХДС/ХСС]:
«Ми зробимо все можливе, щоб сформувати уряд під керівництвом консерваторів, бо Німеччині потрібна коаліція, яка модернізує країну».

На третьому місці — партія «Союз 90/Зелені». Потім іде Вільна демократична партія. На п’ятому місці — права «Альтернатива для Німеччини».

До речі, Ліву партію підтримали лише 4,9 % виборців. Тобто необхідний п’ятивідсотковий бар’єр вона не подолала.

Найбільш імовірним результатом стане тристороння коаліція, очолювана або соціал-демократами, або блоком Меркель. При цьому до неї увійдуть дрібніші «зелені» або «вільні демократи».

Коли буде створено коаліцію, бундестаг обере канцлера. А він уже сформує новий уряд Німеччини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Партія Меркель програла вибори до бундестагуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіРакетний удар із боку Ірану — Ірак відкликав послаПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниПодвійний вибух в Ірані під час церемонії: приблизно 100 загиблих, понад 200 пораненихНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: