18.03.2024
Телеканал NTD

У Греції тестують дрон для доставляння ліків до віддалених районів

У Греції тестують дрон для доставляння ліків до віддалених районів

Важливі випробування проходять у грецькому місті Трикала. Тут тестують дрон, який створили для доставляння ліків. Апарат..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Важливі випробування проходять у грецькому місті Трикала. Тут тестують дрон, який створили для доставляння ліків. Апарат злітає з майданчика на околиці Трикали й прямує до міської аптеки.

Тут до нього виходить фармацевт і забирає частину вантажу. Після цього дрон летить до найближчого села.

У Греції багато гірських сіл, які взимку через великі снігопади стають відрізаними від цивілізації. У таких ситуаціях і може знадобитися безпілотник.

[Дімітріс Папастергіу, мер Трикали]:

«Технології можуть дати реальні рішення для розв’язання цьогочасних життєвих проблем. Зараз дрон доставив ліки до найближчої аптеки, а завтра, можливо, транспортує туди, де сталася якась надзвичайна ситуація».

[Дімітріс Анастасіу, президент Асоціації фармацевтів Трикали]:
«Дрон стане в пригоді тим, кому потрібна негайна допомога, або людям, які не можуть самі піти до аптеки. Також він літатиме до ізольованих місць. Гадаю, ми на крок наблизилися до майбутнього».

Дрон-кур’єр також дасть змогу рідше користуватися автомобілями, що зменшить викиди вуглецю до атмосфери.

Тестування проходить у межах програми «Гармонія», яку фінансує Євросоюз. Проєкт також призначений для випробувань наземних безпілотних транспортних засобів у міських умовах.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Греції тестують дрон для доставляння ліків до віддалених районівБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїНа Марсі виявили величезні поклади підземного льоду«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: