26.03.2024
Телеканал NTD

Найкращий багет вибрали в Парижі

Найкращий багет вибрали в Парижі

350 рум'яних й ароматних французьких багетів куштує журі в Парижі. Перед суддями нелегке завдання — обрати..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

350 рум’яних й ароматних французьких багетів куштує журі в Парижі. Перед суддями нелегке завдання — обрати найсмачнішу й правильно спечену традиційну булку. Саме вона здобуде звання найкращого багета в Парижі.

У конкурсі бере участь понад 170 пекарів з усієї столиці. Переможець отримає нагороду 4000 євро й матиме право цілий рік постачати багети до Єлисейського палацу й самому президентові.

[Шарль Пепера, пекар]:
«Це великий престиж. Якщо ми переможемо, то зможемо обслуговувати Єлисейський палац, і до пекарні почне приходити більше покупців. Це обов’язково привабить людей».

Пекарі мають надати журі по два багети завдовжки від 55 до 70 сантиметрів і вагою від 260 до 310 грамів. Півсотні багетів відсіяли на першому етапі, бо ті не відповідали цим вимогам.

Переможець конкурсу 2012 року каже, що спекти багет правильної довжини йому досі складно.

[Себастьян Мов’є, пекар]:
«Мої багети здебільшого виходять завдовжки 50 сантиметрів. І мені треба було спекти особливу булку, щоб вона відповідала правилам конкурсу».

Для оцінення багетів є й інші критерії.

[Паскаль Барійон, член журі]:
«Слід звернути увагу на зовнішній вигляд, а також на кірку — деяким подобаються хрусткі багети. М’якуш має бути пористим і красивим — це теж критерій. І людям подобаються смачні багети, адже ми любимо смачну їжу».

Французький багет роблять із чотирьох інгредієнтів: борошна, дріжджів, води та солі. А ось технологія приготування в кожного пекаря своя, і її багато хто тримає в таємниці.

Цього року в конкурсі переміг Макрам Акрут. Його пекарня працює у XII окрузі Парижа.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найкращий багет вибрали в Парижі2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівПінболом захоплюється дедалі більше молодіРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніКарнавал у Венеції може стати «платним»Додав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: