23.07.2024
Телеканал NTD

Кошлатий десант: собаки-терапевти допомагають лікарям і пацієнтам у Чилі

Кошлатий десант: собаки-терапевти допомагають лікарям і пацієнтам у Чилі

Кошлатий десант висадився в дитячій лікарні в Сантьяго. Тут його нетерпляче чекають і лікарі, і маленькі..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Кошлатий десант висадився в дитячій лікарні в Сантьяго. Тут його нетерпляче чекають і лікарі, і маленькі пацієнти. Собаки-терапевти показують трюки, які викликають захоплення.

[Ніколь Фауст, кінолог]:
«Коли заходиш (до лікарні) із собаками, усі радіють, вирази облич змінюються. Спілкування із собаками — це емоційна підтримка для працівників».

Собаки охоче дозволяють себе гладити й тріпати за вуха. А в палатах для дітей влаштовують цілі вистави.

[Родріго Альварес, тато маленького пацієнта]:
«Ця терапія ідеальна для дітей. Тим, хто тяжко хворий, легше переживати те, що вони змушені лежати в лікарні. Тварини допомагають дітям».

Останні кілька місяців медики тут напружено працюють. У них багато пацієнтів із коронавірусом та іншими серйозними недугами. До того ж деякі лікарі самі перехворіли на COVID. Усе це тисне на психіку, але собаки допомагають повернути душевну рівновагу.

[Тереса Ніло, медпрацівниця]:
«Коли приводять собак, у нас на душі спокійніше. У лікарні стає затишніше».

Собаки-терапевти допомагають вийти з депресивного стану. Під час спілкування з ними зменшується біль і минає занепокоєння.

Такій роботі тварин навчають фахівці. Терапевтами можуть стати й породисті, і безпородні собаки. Однак декоративні тварини підходять менше, бо в таких вихованців слабка психіка, і їм потрібно більше часу на відновлення після інтенсивного спілкування з людьми.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кошлатий десант: собаки-терапевти допомагають лікарям і пацієнтам у ЧиліЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: