26.06.2024
Телеканал NTD

Рятувати носорогів, продаючи їхні роги, хоче заповідник у ПАР

Рятувати носорогів, продаючи їхні роги, хоче заповідник у ПАР

Це один із найбільших у ПАР приватних заповідників з носорогами. Його директор каже, що чотири з..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Це один із найбільших у ПАР приватних заповідників з носорогами. Його директор каже, що чотири з половиною роки він захищав охоронювані види носорогів. Але тепер, щоб робити це й далі, йому потрібен дозвіл на продаж їхніх рогів.

[Джон Г’юм, голова розплідника носорогів]:
«Уряд має допомогти мені експортувати продукцію живих носорогів, їхніх рогів. Або ж треба побудувати фабрику, на якій із рогів робитимуть прикраси чи ліки. Якби уряд допоміг мені, щоб я міг реалізовувати цей проєкт, то він би невпинно поліпшувався, і носорогів було би більше».

Роги носорогів використовують у традиційній китайській медицині. Уважається, що вони мають цілющі властивості. Також ювелірні вироби з цього матеріалу в Азії — показник статусу.

Заповідник розташований на північному заході ПАР. Тут мешкає майже 2000 південних білих носорогів. Їм періодично спилюють роги. Але продавати їх не можна, тому власник просто їх збирає.

[Мішель Отто, ветеринар]:
«Для нас це захід безпеки, який стримує браконьєрів. Маємо стільки носорогів і ми постійно спилюємо їм роги, тому браконьєри не приходять».

Щороку тут народжується по 200 дитинчат. Власник заповідника каже, що грошей на утримання бракує. Однак домогтися дозволу на експорт рогів поки не виходить.

На вебсайті міністерства захисту довкілля кажуть, що торгувати рогами носорога на міжнародному рівні досі забороняє відповідна конвенція.

Водночас найчастіше браконьєри вбивають носорогів саме в національних парках Південної Африки. І в першій половині цього року нападів на цих тварин стало вдвічі більше, ніж було у 2020-му.

У деяких парках у носорогів спилюють роги. Але це не завжди допомагає, бо частина рога залишається. До того ж із часом він відростає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рятувати носорогів, продаючи їхні роги, хоче заповідник у ПАРУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: