26.10.2024
Телеканал NTD

Перша в ЄС: Італія зробить «ковідні сертифікати» вимогою для всіх працівників

Перша в ЄС: Італія зробить «ковідні сертифікати» вимогою для всіх працівників

Перша в ЄС. Італія запроваджує обов'язкові «ковідні сертифікати» для всіх громадян, що працюють. Правило має набути..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Перша в ЄС. Італія запроваджує обов’язкові «ковідні сертифікати» для всіх громадян, що працюють.

Правило має набути чинності 15 жовтня для працівників як приватного, так і державного секторів. Тих, хто не надасть сертифіката, можуть відправити у неоплачувану відпустку. Водночас обіцяють, що звільнень не буде.

А ось якщо ви проігноруєте вимогу й все одно прийдете на роботу, то можете дістати штраф на суму до 1000 євро.

Як очікується, діяти будуть і паперові, і цифрові сертифікати. Вони мають підтверджувати, що людина вакцинувалася хоча б однією дозою, перехворіла на COVID або недавно зробила тест, який виявився негативним.

[італієць]:
«”Ковідний сертифікат” — це важливий інструмент розв’язання серйозної проблеми. У такій ситуації нам треба ефективні рішення».

[італієць]:
«Думаю, це несправедливо, бо я вільний громадянин, я можу вирішувати сам, чи отримувати такий сертифікат чи ні. Якщо цього вимагають, то виходить, що ми живемо не в демократії, а в диктатурі. Я не згоден».

Останніми тижнями в країні раз у раз спалахували протести проти обов’язкової вакцинації. Але більша частина політичних партій виступила за сертифікати, щоб не допустити нових локдаунів.

Асоціації роботодавців теж “за”. А профспілки вимагають, щоб тим, хто відмовляється від щеплень, тести робили безплатно. Утім, чиновники кажуть, що в такому разі багато хто, як і раніше, уникатиме вакцинації.

У країні щонайменше одне щеплення від COVID зробило вже майже три чверті населення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перша в ЄС: Італія зробить «ковідні сертифікати» вимогою для всіх працівниківНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняМарокко: лазні закриті, води немаєМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: