28.06.2024
Телеканал NTD

Індійський вчитель проводить уроки на дорозі

Індійський вчитель проводить уроки на дорозі

Дошки на стіні й бетонні парти. Ось так навчаються діти в одному із сіл на сході..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Дошки на стіні й бетонні парти. Ось так навчаються діти в одному із сіл на сході Індії. Ні зручностей, ні даху над головою, ні столів. Але дітям це, схоже, до вподоби.

З березня минулого року більшість із них просто тинялася вулицями села. Через карантин школу закрили. А відвідувати онлайн-уроки не було можливості. Велика кількість людей тут живе без інтернету.

Напевно, усе б так і залишалося, якби не місцевий учитель. Ось він і придумав, як і правил дотриматися, і дітей навчити.

[Двіпнараян Наїк, учитель початкової школи]:

«Ми навчаємо дітей усього — як дотримуватися дистанції, як носити маску, наскільки важлива маска і як мити руки. Діти самі вчаться, а також передають знання іншим».

Ось урок біології. Діти уважно вивчають мікробів. Багато обладнання учитель закуповує сам.

[Хіманті Гауда, школярка]:
«Ми всі прийшли вчитися. І дуже цьому раді. Добродій дає нам книги, зошити, рюкзаки та фрукти».

[Маундія Ора, школярка]:
«Школярі спочатку не вчилися через локдаун. А тепер ми знову навчаємося. Я цьому рада».

Дослідження показують, що в Індії онлайн навчається лише коло 10 % школярів. Водночас майже 40 % взагалі не вчиться. Також, згідно з опитуваннями, більшість батьків хочуть, щоби школи відкрилися якнайшвидше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індійський вчитель проводить уроки на дорозіКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиВлада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до СШАНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуМер Нью-Йорка виганяє торговців із Бруклінського мосту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: