20.12.2024
Телеканал NTD

У пожежі в Іспанії загинув один вогнеборець

У пожежі в Іспанії загинув один вогнеборець

В Іспанії борються з лісовою пожежею, і є вже перша жертва. Палають ліси на півдні країни..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

В Іспанії борються з лісовою пожежею, і є вже перша жертва. Палають ліси на півдні країни біля курорту Естепона, який популярний серед британських пенсіонерів. Під час гасіння загинув пожежник.

[Кармен Креспо, міністр захисту довкілля Андалусії]:
«Мушу повідомити сумну звістку. На жаль, під час гасіння пожежі в Хубріке загинув пожежник. <…> Йому було 44 роки, він мав шестирічний досвід роботи».

Полум’я зайнялося в середу ввечері й відтоді охопила 2000 гектарів густого лісу. Перекрито кілька доріг, зокрема автомагістраль, яка проходить уздовж Середземного моря. З чотирьох населених пунктів евакуювали коло тисячі осіб.

З вогнем бореться понад 300 пожежників. Під контроль вогонь так і не взяли.

За даними на кінець серпня, пожежі в Іспанії випалили понад 74 тисячі гектарів лісів. Це більше ніж середньостатистичні показники за останні 10 років, але поки менше, ніж було у 2012-му. Тоді вогонь знищив 190 тисяч гектарів.

За даними міністерства захисту довкілля Іспанії, сім із десяти найбільш спекотних років в історії країни припадають на останнє десятиліття.
Коротке посилання на цю сторінку:

У пожежі в Іспанії загинув один вогнеборецьЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тікток

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: