25.10.2024
Телеканал NTD

КНДР запустила ракету, яка здатна перенести ядерну боєголовку

КНДР запустила ракету, яка здатна перенести ядерну боєголовку

Північна Корея, ймовірно, провела випробування нової крилатої ракети великої дальності. Запуски для неї — річ звичайна...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Північна Корея, ймовірно, провела випробування нової крилатої ракети великої дальності. Запуски для неї — річ звичайна. Але аналітики кажуть, що це перша ракета КНДР, яка здатна переносити ядерну боєголовку.

Про запуск оголосили по північнокорейському державному телебаченню. І Південна Корея зі США відразу почали перевіряти, чи так це насправді.

[Лі Джон Чу, прессекретар міністерства уніфікації Південної Кореї]:
«Розвідки Південної Кореї і Сполучених Штатів тісно співпрацюють і глибоко аналізують ситуацію».

У міноборони Південної Кореї кажуть, що підтвердити інформацію особисто в північного сусіда поки неможливо.

[Пу Сон Чан, прессекретар міністерства оборони Південної Кореї]:

«Як ви знаєте, військова гаряча лінія між Південною та Північною Кореєю працює погано».

У березні КНДР випробувала нову балістичну ракету малої дальності. Крилаті ракети вона запускала й наприкінці січня, усього за кілька годин після того, як посаду президента США обійняв Джо Байден.

Головне питання — чи опанувала КНДР технологію створення мініатюрних ядерних боєголовок, які б могла перенести ракета. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин раніше цього року заявив, що розроблення маленьких бомб — основна мета його країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

КНДР запустила ракету, яка здатна перенести ядерну боєголовкуНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: