26.04.2024
Телеканал NTD

Голосують у наметі: вибори в постраждалих від повені регіонах Німеччини

Голосують у наметі: вибори в постраждалих від повені регіонах Німеччини

Долина річки Ар у Німеччині вже другий місяць відновлюється після руйнівної повені. Лихо забрало 180 життів,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Долина річки Ар у Німеччині вже другий місяць відновлюється після руйнівної повені. Лихо забрало 180 життів, зруйнувало багато будинків, дороги, залізничні колії та мости.

Люди досі прибирають у своїх житлах і відновлюють інфраструктуру. Федеральні вибори тут почалися раніше, щоб усі встигли проголосувати.

Це муніципалітет Альтенар. Тут установили мобільні пункти голосування.

[місцевий житель]:

«Почув по радіо, що можна проголосувати тут, у ратуші Альтенара. Одразу вирішив приїхати. Якщо голосувати поштою, то потрібно їздити й збирати все необхідне. А це складно. Я й так багато їжджу. Тому мені легше приїхати сюди й віддати свій голос».

Члени виборчої комісії кажуть, що це лише один із можливих варіантів голосування.

[Марцель Гуртер, член виборчої комісії]:
«Через повінь адміністрації міст дуже перевантажені й працюють частково. До того ж інфраструктура зруйнована, зокрема й виборчі дільниці. Тому сьогодні є ці виборчі мікроавтобуси. Звісно, ви також можете проголосувати поштою».

Вибори в Німеччині пройдуть 26 вересня.

[місцевий житель]:
«Чудово, що нам узагалі забезпечили умови, щоб ми проголосували. Ми в постраждалій зоні. Нам приємно, що запропонували це рішення».

[місцева жителька]:
«Якби вони цього не зробили, куди б люди пішли? Вони ухвалили правильне рішення».

За результатами голосування в країні оберуть нового канцлера. Він змінить Ангелу Меркель, яка обіймала цю посаду ось уже 16 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Голосують у наметі: вибори в постраждалих від повені регіонах НімеччиниНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: