20.05.2024
Телеканал NTD

Великий синій кит зі сміття: у Києві з’явився новий артоб’єкт

Великий синій кит зі сміття: у Києві з'явився новий артоб'єкт

На ВДНГ у Києві відкрили новий артоб'єкт. Це великий синій кит, зроблений із переробленого пластику. Його..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

На ВДНГ у Києві відкрили новий артоб’єкт. Це великий синій кит, зроблений із переробленого пластику. Його збирали впродовж 8-ми місяців учні київських шкіл. На витвір пішло 500 кг кришечок.

Скульптура змінює підсвічення залежно від якості довколишнього повітря. Червоний — найвищий показник забруднення.

[Валерій Коршунов, автор проєкту]:
«У ньому є інтерактивне підсвічення, яке з’єднане із системою моніторингу забруднення повітря. Також воно залежить від вологості, температури та інших параметрів, таких як час, день тижня. Усі ці дані перемішуються й показуються інтерактивно. Якщо ви прийдете в понеділок, підсвічення буде одним, а в п’ятницю — уже іншим».

12-метровий кит має привернути увагу українців до екології, сортування й перероблення сміття, а також до проблеми забруднення довкілля.

[Валерій Коршунов, автор проєкту]:

«Зараз усі ставляться до нього як до сміття. Але ми показуємо, що це саме наш вибір: нашими діями ми можемо або давати йому друге життя, або перетворювати на отруту».

За словами творців, «Київський кит» — найбільша скульптура в Україні, яку створено з переробленого пластику. До того ж це перша скульптура, що показує екологічний стан міста. Її навіть внесли до Книги рекордів України.

Раніше на ВДНГ уже була скульптура кита, але пізніше вона зникла.

[Євген Мушкін, гендиректор НК «Експоцентр Украї́ни»]:
«Ми повернули цю інсталяцію на ВДНГ, але вона із зовсім іншим змістом, бо світ змінився».

Автори проєкту сподіваються, що «Київський кит», привабить на ВДНГ більше туристів і стане символом відродження екології України.
Коротке посилання на цю сторінку:

Великий синій кит зі сміття: у Києві з’явився новий артоб’єктНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцями200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Француженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: