26.05.2024
Телеканал NTD

У Новій Зеландії після щеплення вакциною «Pfizer» уперше померла людина

У Новій Зеландії після щеплення вакциною «Pfizer» уперше померла людина

Першу смерть, яку пов'язують із вакциною «Pfizer», офіційно зареєстрували в Новій Зеландії. Там після щеплення від..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Першу смерть, яку пов’язують із вакциною «Pfizer», офіційно зареєстрували в Новій Зеландії. Там після щеплення від коронавірусу померла жінка. Причиною стало запалення серцевого м’яза — міокардит. Це рідкісний побічний ефект вакцинації препаратом цієї компанії.

Інформацію підтвердила незалежна рада з моніторингу безпеки вакцини проти коронавірусу. У зв’язку з інцидентом поліція почала розслідування. МОЗ країни жодних відомостей про померлу не повідомляє. Воно лише заявило, що в жінки були проблеми зі здоров’ям, які могли вплинути на результат вакцинації. Водночас у міністерстві вважають, що імунізація населення однаково необхідна.

[Ешлі Блумфілд, голова МОЗ Нової Зеландії]:
«Ризик розвитку міокардиту після вакцинації набагато нижчий, ніж після зараження коронавірусом. Це ще одна важлива обставина, яку я хочу підкреслити».

У компанії «Pfizer» також визнають, що після вакцинації може початися міокардит, але таке буває рідко.

Раніше Європейське агентство з лікарських засобів повідомляло, що внаслідок вакцинації препаратами компаній «Pfizer» і «Moderna» в рідкісних випадках може виникнути міокардит чи перикардит.

Здебільшого побічний ефект проявляється впродовж двох тижнів після щеплення другою дозою в молодих чоловіків. У Європі зареєстровано кілька сотень таких випадків. П’ять людей померли, але вони були або літніми, або хворіли на щось ще.

Нова Зеландія зараз переживає новий спалах епідемії. Її спричинило поширення дельта-штаму коронавірусу. У багатьох регіонах країни посилили карантинні заходи.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Новій Зеландії після щеплення вакциною «Pfizer» уперше померла людинаФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: