27.05.2024
Телеканал NTD

У Південній Кореї суворіше каратимуть за жорстоке поводження з тваринами

У Південній Кореї суворіше каратимуть за жорстоке поводження з тваринами

Кілька років тому цей пес ледь не загинув від рук свого ж господаря. Тепер він живе..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Кілька років тому цей пес ледь не загинув від рук свого ж господаря. Тепер він живе серед інших собак у сеульському притулку.

[Кім Чеа Йон, директор притулку для тварин]:
«Його власник розлютився і сказав своїм дітям поховати пса живцем. Коли ми його врятували, той був напівживим. Але собаку вважали річчю, власністю, і чоловіка не покарали».

Утім, уже скоро південнокорейцям, які жорстоко поводяться зі своїми вихованцями, загрожуватимуть суворіші покарання. У країні хочуть змінити законодавство й надати тваринам юридичний статус.

[Чон Дже Мін, юрист]:
«Якщо хтось спробує поранити або вбити тварину, то судді вже будуть інакше виносити вирок, а прокурори — визначати покарання».

Поправку ще має схвалити парламент. Якщо це станеться, то тварин у Південній Кореї вважатимуть живими істотами, що мають право на захист і гідне життя.

Зараз покарання за насильство над тваринами теж передбачено. Але статті розпливчасті й часто тварин визнають предметом і власністю господаря.

[власниця собаки]:
«Сподіваюся, що покарання посилять. Це має насторожити незаконних собаківників і компанії, які нелегально продають собак. Власники теж стануть обережнішими».

[власник собаки]:
«Раніше наші закони щодо насильства стосовно тварин і вживання їх у їжу були розпливчастими. Сподіваюся, що їх зроблять чіткішими й суворішими, як в інших розвинених країнах».

Захисники прав тварин закликали також ввести суворіші покарання для тих, хто кидає напризволяще чи катує тварин, а ще заборонити вживати собаче м’ясо. У Південній Кореї багатьох покинутих собак часто ловлять і відправляють на м’ясокомбінати.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Південній Кореї суворіше каратимуть за жорстоке поводження з тваринамиЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Часті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиНа Канарських островах протестують проти масового туризмуГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: