29.04.2024
Телеканал NTD

Новий закон захистить британських дітей від згубного впливу Інтернету

Новий закон захистить британських дітей від згубного впливу Інтернету

2 вересня у Великій Британії стане чинним закон, який має захистити дітей і підлітків до 18..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

2 вересня у Великій Британії стане чинним закон, який має захистити дітей і підлітків до 18 років від непотрібної інформації в Інтернеті. Так званий Віковий звід правил містить 15 положень. Вони вимагають від постачальників онлайн-послуг насамперед думати про дітей.

Один з авторів законопроєкту — режисер і парламентарій Бібан Кідрон. Вона каже, що усвідомила це тоді, коли знімала документальний фільм про вплив Всесвітньої мережі на дітей.

[Бібан Кідрон, співавторка законопроєкту]:
«Я говорила з людьми, які вважали себе одними із засновників Інтернету й цифрового світу. І вони пишалися своїм баченням, що до всіх користувачів ставляться однаково. І тоді я зрозуміла, що, якщо ставитися до всіх однаково, то виходить, що до дітей ставляться, як до дорослих».

Це перший такий закон. Порушників чекатимуть такі самі штрафи, як і в рамках Генерального регламенту про захист персональних даних, що діє в ЄС.

За словами Кідрон, реформи ще на початковій стадії. Але вона сподівається, що найближчими тижнями оператори послуг почнуть діяти.

[Бібан Кідрон, співавторка законопроєкту]:
«Там йдеться про те, що коли ви маєте справу з дитиною, треба ставитися до неї більш конфіденційно й уважно. Наприклад, не можна розкривати її точне місце перебування, бо це небезпечно для дитини».

Кідрон виступає і проти планів Фейсбуку створити інстаграм для дітей до 13 років, де б не було реклами. З її слів, замість цього потрібна програма, де діти могли б гратися, вчитися та спілкуватися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий закон захистить британських дітей від згубного впливу ІнтернетуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиНереальні очікування в новорічні свята призводять до великого стресуКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалМер Нью-Йорка виганяє торговців із Бруклінського мосту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: