28.12.2024
Телеканал NTD

На Шрі-Ланці через зростання смертності від COVID-19 почали робити картонні труни

На Шрі-Ланці через зростання смертності від COVID-19 почали робити картонні труни

На Шрі-Ланці труни тепер роблять картонні. Через коронавірус зросла смертність, і малозабезпеченим сім'ям важко знайти гроші..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

На Шрі-Ланці труни тепер роблять картонні. Через коронавірус зросла смертність, і малозабезпеченим сім’ям важко знайти гроші на похорон. А картонна труна вшестеро дешевша за дерев’яну.

Ідея належить чиновнику з міста Дехівала-Маунт-Лавінія, де й працює фабрика з виробництва бюджетних трун.

[Пріянтха Сахабанду, міський радник]:
«Пів року тому ми показали зразок міській раді, і вона його схвалила. Під час поширення коронавірусу людям стало важко купувати дорогі дерев’яні труни».

На фабриці використовують картон із вторсировини. На один виріб іде пів години роботи. Труна витримує вагу до 100 кілограмів. Коштує 22 долари.

На Шрі-Ланці померлих здебільшого кремують. Картонна труна згорає швидко, і до атмосфери потрапляє менше вуглекислого газу. До того ж вирубують менше дерев.

[Пріянтха Сахабанду, міський радник]:
«У країні щодня (з різних причин) умирає приблизно 400 осіб. Щоб зробити 400 трун, треба зрубати від 250 до 300 дерев. Щоб зберегти природу, я запропонував міському комітету охорони здоров’я виготовляти картонні труни».

Фабрика випустила вже 350 картонних трун. Зараз тут роблять ще 150, і замовлення й далі надходять.

На острові з кінця липня зростає кількість заражень коронавірусом. Новий спалах спричинило поширення дельта-штаму. 20 серпня влада на півтора тижня запровадила жорсткий локдаун. А наступного дня в країні зареєстрували 198 смертей за добу. Це найвищий показник за весь час пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Шрі-Ланці через зростання смертності від COVID-19 почали робити картонні труниМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоРозкішні машини злочинців поповнили автопарк поліції СтамбулаУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти малярії100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: