26.09.2024
Телеканал NTD

У США вистежують і знищують азійських шершнів

У США вистежують і знищують азійських шершнів

Пастки, радіопередавачі та спеціальні пилососи. До знищення азійських шершнів у США поставилися дуже серйозно. Ці комахи..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Пастки, радіопередавачі та спеціальні пилососи. До знищення азійських шершнів у США поставилися дуже серйозно.

Ці комахи тут чужорідні. Уперше їх виявили минулого літа й відразу забили на сполох, оскільки вони можуть витіснити медоносних бджіл, яких і так дедалі менше.

[Стівен Спічігер, ентомолог]:
«Тільки-но в якійсь місцевості з’являється чужорідний організм, то наслідки неминучі. На жаль, ми знаємо, що це вже позначилося на сільському господарстві, бо стало менше медоносних бджіл».

На цих курсах, які організували неподалік від канадського кордону, вчать знаходити гнізда шершнів. Саме там сидить матка, яку треба вбити. Але знайти їх не так просто.

[Кріс Луні, ентомолог]:
«Уся наша програма сфокусована на трьох завданнях. Знайти шершнів за допомогою пасток і повідомлень людей, які їх бачили. Закріпити на них радіопередавачі, щоб вистежити їхнє гніздо, сховане в гущавині лісу. Третє — знищити гніздо».

Усюди розвішують пастки — пляшки із джемом чи апельсиновим соком. Коли вдається зловити шершня, до нього прикріплюють крихітний радіопередавач. За його допомоги можна простежити, куди полетить комаха.

Якщо гніздо знайдено, то саме час одягати захисний костюм.

[Джессіка Рендон, співробітниця департаменту сільського господарства]:
«Дуже громіздкий. Та гадаю, це добре. Почуваюся захищеною — усе щільно закрито».

Дерево з гніздом обмотують плівкою, а потім витягають комах за допомогою спеціального пилососа.

Азійські шершні найбільші у своєму роді. Довжина особини може сягати п’яти сантиметрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США вистежують і знищують азійських шершнівУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадУ Кенії люди гинуть від повенейКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: