25.12.2024
Телеканал NTD

До Рима повернулися черги з туристів

До Рима повернулися черги з туристів

Здавалося, цього ніколи не станеться . Але найгірші прогнози не справдились, і на вулиці Рима цього..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Здавалося, цього ніколи не станеться . Але найгірші прогнози не справдились, і на вулиці Рима цього літа все ж повернулися черги з туристів.

Попри 30-градусну спеку, сотні людей чекають, сподіваючись побачити Пантеон.

[Томас Урнес, турист із Греції]:
«Від того місця сюди коло 40 хвилин. (журналіст: І вам подобається?) Не дуже, дуже жарко».

[Альваро Дель Ріо, турист з Іспанії]:

«Чому? Бо треба почекати. Так, не дуже приємно, але всім однаково, лиш би туди потрапити».

Туристи зникли з Італії, коли торік у лютому тут почали виявляти хворих на COVID. Країна першою в Європі закрилася для мандрівників і ввела локдаун.

Сьогодні обмеження послаблюють. Однак усім відвідувачам на вході треба показати сертифікат вакцинації чи негативний тест на COVID.

[Марія Джувінович, туристка з Австралії]:
«Це наш останній день, ми хотіли побувати в Пантеоні. Ми не можемо упустити такої можливості, тому стали в чергу. Нормально. Учора ми дві години чекали тесту на COVID, тож…»

Стояти в черзі готові навіть місцеві жителі.

[П’єро Лапенья, житель Рима]:
«У світі лише один Пантеон. Якщо хочете його побачити, треба почекати. А не хочете, просто купіть книгу й почитайте її вдома».

На туризм припадає 13 % ВВП Італії. У 2019 столицю країни відвідало понад 19 мільйонів туристів. Цього року очікують, що їх буде коло 14,5 мільйонів.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Рима повернулися черги з туристівУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»У Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: