26.01.2024
Телеканал NTD

Рівень найбільшого водосховища США опустився до критичної позначки

Рівень найбільшого водосховища США опустився до критичної позначки

Південний захід США, який переживає найбільшу посуху, тепер змушений економити воду. Уперше щодо найбільшого водосховища країни,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Південний захід США, який переживає найбільшу посуху, тепер змушений економити воду. Уперше щодо найбільшого водосховища країни, яке називається Мід, офіційно запроваджено режим надзвичайної ситуації. Рівень води опустився до критичної позначки.

Водосховище Мід утворилося через греблю Гувера, зведену на річці Колорадо, що за 50 кілометрів від Лас-Вегаса. З жовтня три штати США почнуть отримувати з нього менше води. Це Аризона, Невада та Нью-Мексико.

Найбільше це зачепить Аризону. Вона втратить 18 % обсягу води, Невада — 7 відсотків, а Нью-Мексико — п’ять.

[Джон Ентсмінгер, представник водного департаменту Невади]:
«Маємо адаптуватися до нової реальності теплішого й посушливішого клімату. Водні ресурси річки Колорадо не такі, як були сто років тому».

Водосховище Мід з’явилося в 30-х роках минулого століття. Воно постачає воду до 25 мільйонів жителів міст Лос-Анджелес, Сан-Дієго, Фінікс, Тусон та Лас-Вегас.

Обсяг води, що скидається, щорічно визначають, досліджуючи рівень у водосховищах взимку. Очікується, що в січні висота озера Мід становитиме 325 метрів. Це майже на три метри нижче за критичну позначку.

[Том Бущацке, голова департаменту водних ресурсів Аризони]:
«Дослідження показали, що в липні 2023 року рівень озера Мід опуститься нижче за 314 метрів. Згідно з планом дій в умовах посухи, Аризона, Каліфорнія та Невада мають провести консультації і не допустити, щоб рівень опустився нижче за 311 метрів».

Через посуху міліє і водосховище Пауелл. Його вважають другим за величиною в США після Міда.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рівень найбільшого водосховища США опустився до критичної позначкиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Туристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Штат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: