20.05.2024
Телеканал NTD

Давньоримський фастфуд: яку їжу продавали на вулицях Помпеїв

Давньоримський фастфуд: яку їжу продавали на вулицях Помпеїв

Це давньоримський фастфуд. У таких крамницях перехожим продавали гарячу їжу та напої. Нещодавно так званий термополій..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Це давньоримський фастфуд. У таких крамницях перехожим продавали гарячу їжу та напої. Нещодавно так званий термополій став новою пам’яткою давнього міста Помпеї в Італії.

Називається він «Аселліна». Зберігся майже повністю, з усією обстановкою.

У таких барах обідали переважно представники нижчого й середнього класів.

Загалом у Помпеях знайшли майже 80 термополіїв. Але цей унікальний, бо тут збереглися прикраси й малюнки. Найімовірніше на них зображено те, що готували в цьому закладі.

[Габріель Цухтрігель, директор Археологічного парку «Помпеї»]:
«Ми бачимо горщики й амфори там, де вони стояли в той час. Тобто можна уявити, як вони, а також зображення були частиною повсякденного життя, а не окремими творами мистецтва».

Звідси гостей ведуть до Будинку саду й Будинку Оріона. Ці два місця поки реставрують. Тут можна на власні очі побачити роботу археологів, які повертають до життя те, що загинуло коло 2000 років тому.

[Габріель Цухтрігель, директор Археологічного парку «Помпеї»]:
«Ми хочемо показувати не тільки остаточний результат розкопок, знайдені горщики й пам’ятки. Ми хочемо показати процес розкопок, реставрації, яке все на вигляд за лаштунками».

Помпеї загинули в 79 році нашої ери. Вулкан Везувій викинув гігантську хмару каміння, попелу й диму заввишки до 33 кілометрів. Теплова енергія від виверження набагато перевершувала ту, що утворилася під час вибуху атомної бомби в Хіросімі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Давньоримський фастфуд: яку їжу продавали на вулицях ПомпеївЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахПінболом захоплюється дедалі більше молодіВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціон

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: