23.11.2024
Телеканал NTD

Мадрид очима художника: майстерня Антоніо Лопеса просто неба

Мадрид очима художника: майстерня Антоніо Лопеса просто неба

Це Антоніо Лопес — один із найвідоміших сучасних художників Іспанії. 85-річний маестро у чудовій формі і..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Це Антоніо Лопес — один із найвідоміших сучасних художників Іспанії. 85-річний маестро у чудовій формі і взявся за амбітний проєкт. З липня площа Пуерта-дель-Соль у центрі Мадрида перетворилася на його майстерню.

Антоніо незворушно змішує фарби. Щодня в його розпорядженні — усього 2,5 години. Строго із 18:30 до 21. Його мета — зафіксувати культову площу у променях заходу сонця.

[Антоніо Лопес, художник]:
«Я виходжу на пішохідну площу в центрі Мадрида. У цьому місті мільйони людей. Це нормально. Не збираюся на це скаржитися. Якщо вам важко малювати в натовпі, не виходьте у нього. Виберіть інше місце. Я роблю це за власним бажанням».

Роботи Лопеса називають «пронизливим реалізмом». Він випускник Королівської академії витончених мистецтв Сан-Фернандо, змолоду був натхнений Веласкесом і мистецтвом епохи Відродження.

Антоніо «штурмує» Пуерта-дель-Соль із третьої спроби. Уперше намагався зобразити її 20 років тому, потім — десять. Тоді спочатку взяв занадто маленький масштаб, а потім площу почали ремонтувати.

[Антоніо Лопес, художник]:
«Тому в мене є ще дві або три незакінчених картини Пуерта-дель-Соль. Сподіваюся, цього разу все вдасться. Зроблю все так, як задумав».

Антоніо Лопес — національна гордість країни. Серед його робіт — портрет іспанської королівської родини. Багато перехожих упізнають художника.

[житель Мадрида]:
«Це унікальна мить. Усі ми, присутні тут — свідки неповторної миті. Антоніо Лопес — жива легенда іспанського мистецтва, у моєму житті він відіграв ключову роль. Я зачарований його мистецтвом із дитинства, тому вирішив сам зайнятися мистецтвом».

[жителька Мадрида]:
«Він завжди мені подобався. Давно стежу за його роботами на виставках. Вони настільки реалістичні, прекрасні, мені дуже подобається».

[житель Мадрида]:
«Антоніо — маестро реалістичного живопису. Для мене це історична мить. Я захоплююся його картинами, мріяв побачити, як він пише Гран-Віа, для мене це справжня подія».

Пуерта-дель-Соль — площа у вигляді півмісяця, оточена будівлями XVIII століття. Найстаріша зі збережених тут — Будинок пошти. Бій годинника його вежі щорічно сповіщає іспанців про початок Нового року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мадрид очима художника: майстерня Антоніо Лопеса просто небаУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраКарнавал у Венеції може стати «платним»Два індійські ресторани судяться через куряче каріФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зими10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви Марії«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: