25.10.2024
Телеканал NTD

На Криті історичні знання засвоюють за трапезою

На Криті історичні знання засвоюють за трапезою

Поїсти й послухати. На Криті проходять незвичайні посиденьки біля багаття. Джеролін Моррісон занурює своїх слухачів у..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Поїсти й послухати. На Криті проходять незвичайні посиденьки біля багаття. Джеролін Моррісон занурює своїх слухачів у давньогрецьку історію, приправляючи все це смачними наїдками. Страви з кролика, сочевиці, інжиру та свинини з коріандром і часником передають особливості мінойської цивілізації.

[Джеролін Моррісон, організаторка майстер-класів]:
«Мінойську цивілізацію вважають культурою бронзового віку, доісторичною. Ми не маємо письмових свідчень, у яких говорилося б, як і що вони готували. Ми дивимося на археологічні матеріали й визначаємо, що там було».

Мінойська цивілізація існувала приблизно з 3000 по 1100 рік до нашої ери на острові Крит. Вона заклала основи класичного періоду, який дуже вплинув на західну політику, науку, мистецтво, театр та філософію.

Останні 25 років Джеролін вивчає мінойську цивілізацію та ознайомлює з нею інших. Підказки знаходить у стародавніх керамічних черепках, де можна знайти рештки їжі.

[Джеролін Моррісон, організаторка майстер-класів]:
«Ми вивчаємо кістки, насіння й мушлі. І готуємо їжу, зважаючи на те, що викопали й ідентифікували».

[Мелісса Берлант, учасниця майстер-класу]:
«Мені подобається, що вона використовує стародавні інгредієнти та інструменти».

Деякі учасники кажуть, що під час трапези історичні знання засвоюються ліпше.

[Василіс Кокологіаннакіс, учасник майстер-класу]:
«Свиняча ніжка видалася чудовою, бо всередині неї лежав свіжий і сушений інжир, чого я ніколи раніше не куштував. І це було не дуже солодко. Але це все ж солодка страва».

Водночас Джеролін не тільки готує обіди, але й власноруч виготовляє керамічний посуд.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Криті історичні знання засвоюють за трапезоюФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»У Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Кенії люди гинуть від повенейІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»У принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: