25.06.2024
Телеканал NTD

Через пандемію Японія продовжила режим надзвичайної ситуації до 12 вересня

Через пандемію Японія продовжила режим надзвичайної ситуації до 12 вересня

Японія продовжила режим надзвичайної ситуації у зв'язку з COVID. Він діятиме в Токіо та інших регіонах..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Японія продовжила режим надзвичайної ситуації у зв’язку з COVID. Він діятиме в Токіо та інших регіонах до середини вересня. Влада так учинила, бо подекуди лікарні ледве справляються з напливом пацієнтів.

[Йосіхіде Суга, прем’єр-міністр Японії]:
«Щодо нинішнього режиму надзвичайної ситуації в шістьох районах і префектурах, то ми вирішили продовжити його до 12 вересня».

За час пандемії Японія вводила режим НС уже п’ять разів. Нинішні заходи мали діяти до 31 серпня. Тепер вони охоплять 60 % жителів країни в префектурах Ібаракі, Гумма, Сідзуока, Кіото, Хіого та Фукуока. У решті префектур обмеження будуть менш суворими.

[Йосіхіде Суга, прем’єр-міністр Японії]:
«Дельта-варіант поширив інфекцію усім світом. Такого ми ніколи не бачили. Ситуація в країні змінилася. Я готовий захищати життя наших громадян і працювати над їх безпекою».

Згідно з нинішніми обмеженнями, ресторани мають зачинятися рано й не можуть продавати алкоголь. В обмін влада обіцяє власникам фінансову допомогу.

Також уряд планує накласти ліміт на кількість людей у торгових центрах, а ще закликає всіх громадян рідше бувати в громадських місцях.

У Токіо рекордну добову кількість нових хворих зафіксували минулого тижня — тоді виявили понад 5700 випадків зараження.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через пандемію Японія продовжила режим надзвичайної ситуації до 12 вересняКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілСрібло в Єгипті — нове золотоУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судУ Кенії люди гинуть від повенейЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: