25.06.2024
Телеканал NTD

До Барселони повертаються іноземні туристи

До Барселони повертаються іноземні туристи

До Барселони їде дедалі більше іноземних мандрівників. Туристична індустрія потроху відновлюється. Гостей міста, як і раніше,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

До Барселони їде дедалі більше іноземних мандрівників. Туристична індустрія потроху відновлюється. Гостей міста, як і раніше, приваблює знаменитий храм Святого Сімейства, який звів іспанський архітектор Антоніо Гауді.

Через антиковідні заходи церква якийсь час не працювала й відкрилася наприкінці травня. Кількість відвідувачів поки обмежена.

У популярному парку «Гуель» ситуація така ж.

[туристка з Нідерландів]:

«Це дуже гарне місто. Ми добре проводимо час. Щоправда, не можна гуляти вночі, бо введено комендантську годину. Однак це невелика проблема».

Комендантська година діє з першої години ночі до шостої ранку. Бари й ресторани закриваються о пів на першу. Але вдень туристам є що робити. Парки й музеї здебільшого відкриті.

[турист із Франції]:
«Тут почуваєшся вільніше, ніж у Франції. Що ще додати? До того ж світить сонце, тому дуже приємно приїхати до Іспанії і побувати в Барселоні».

У готичному кварталі із середньовічними будинками сусідять давньоримські споруди.

[Хав’єр Мерсе, співробітник департаменту туризму Барселони]:
«Сюди приїжджає багато іспанців. Кількість іноземних туристів залежить від усіляких обмежень, правил авіаперельотів, а також від вимог у кожній країні. Але туризм відновлюється. Й одночасно ми переосмислюємо майбутню модель цієї галузі в Барселоні».

У Барселоні поки працюють 60 % готелів, і вони заповнені лише наполовину. Клієнтів у кафе теж менше, ніж було до пандемії.

У 2019 році місто відвідало 12 мільйонів туристів, у 20-му — лише три мільйони 300 тисяч. А із січня по липень цього року місто прийняло вже п’ять із половиною мільйонів гостей.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Барселони повертаються іноземні туристиПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: