26.02.2024
Телеканал NTD

Волонтери рятують тварин, які через COVID залишилися самі

Волонтери рятують тварин, які через COVID залишилися самі

4-річний пітбуль Гледіс два дні провела вдома без їжі. Потім до неї на допомогу прийшли волонтери...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

4-річний пітбуль Гледіс два дні провела вдома без їжі. Потім до неї на допомогу прийшли волонтери. Вона опинилася серед тисяч покинутих домашніх тварин Індонезії. Їхніх господарів або відвезли до лікарень із коронавірусом, або ізолювали.

Тепер у країні почала діяти програма допомоги тваринам.

[Герліна Курніаван, сестра власника собаки]:
«Мого молодшого брата два дні тому почали лікувати від лихоманки денге. Однак його ПЛР-тест показав позитивний результат на COVID. Він боявся за собаку. Вона не їла два дні».

В Індонезії триває один із найбільших в Азії спалахів COVID. Виявлено понад три мільйони 700 тисяч випадків зараження. Понад 100 тисяч людей померло.

Волонтери часто надають тимчасову допомогу. Іноді тварин забирають назовсім і відправляють до притулків.

[Доні Гердару, засновник організації захисту тварин]:
«Наша допомога залежить від того, що потрібно власникам. Ми або назавжди забираємо вихованця й беремо на себе догляд, або робимо це тимчасово, як у випадку з Гледіс. Ми також просто можемо годувати тварин, чистити їхні клітки й купати».

Водночас ветеринари зазначають, що найліпший варіант — це коли вихованець залишається біля свого хворого господаря. Головне, дотримуватися деяких правил.

[Магда Румавас, ветеринар]:
«Багато хто, у кого виявили COVID, запитував мене, що робити із собакою. Добре було б, щоб під час ізоляції собаки могли бути з господарями, бо вони можуть розважати людей, позбавити стресу. Тільки не цілуйте й не обіймайте собак, бо вони можуть стати переносниками коронавірусу».

У провінції Ява програма вже допомогла 40 собакам і п’ятьом котам.
Коротке посилання на цю сторінку:

Волонтери рятують тварин, які через COVID залишилися саміТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Австралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиНа Канарських островах протестують проти масового туризмуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Столиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати воду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: