19.02.2024
Телеканал NTD

Єменські діти замість школи йдуть забивати курей і різати прути

Єменські діти замість школи йдуть забивати курей і різати прути

Йому варто було б сидіти за партою в школі. Однак 15-річний Харіт Мансур цілими днями звертає..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Йому варто було б сидіти за партою в школі. Однак 15-річний Харіт Мансур цілими днями звертає курям голови, патрає їх і продає покупцям свіже куряче м’ясо. Його магазинчик стоїть у столиці Ємену — Сані.

Шість років ця країна не може завершити воєнний конфлікт. І з кожним роком дедалі більше дітей іде працювати, щоб їхнім сім’ям було де жити й що їсти.

[Харіт Мансур, 15-річний житель Ємену]:
«Мені довелося піти на цю роботу, бо батько сам не може достатньо заробити. На школу та інші справи часу вже не вистачає».

Інфляція зростає небувалими темпами, і ціни на продукти дедалі вищі.

Цьому юнакові теж 15. Він ріже металеві прути, які використовують у залізобетонних конструкціях.

Рятуючись від боїв, його сім’я два роки тому втекла з міста Ходейда. Тепер його батьки й вісім братів і сестер живуть у передмісті Сани.

Батько не в змозі працювати, тому він і його брат вирушили до столиці на заробітки.

Абдо заробляє 6–7 доларів за день. Більш ніж половину витрачає на їжу та проживання. Решту відправляє додому.

[Абдо Мухаммаду Джамалесу, 15-річний житель Ємену]:
«Працювати мене змусили обставини. Батько хворий і не може працювати. У мене лише один брат, який у змозі щось робити. Ситуація складна. Уповаємо на Бога».

Конфлікт у Ємені виник наприкінці 2014-го. Тоді країна, щоб менше дітей були змушені працювати, співпрацювала з ЮНІСЕФ. У той час таких був майже мільйон. Але через шість років війни це число зросло вдвічі — приблизно до двох мільйонів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Єменські діти замість школи йдуть забивати курей і різати прутиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: