Чому британські універмаги перетворюються на розважальні центри

Чому британські універмаги перетворюються на розважальні центри

На торгових вулицях британських міст знову людно. Майже всі коронавірусні обмеження зняли, і покупці поспішають отоваритися..

Дата завантаження: 2024-04-26

На торгових вулицях британських міст знову людно. Майже всі коронавірусні обмеження зняли, і покупці поспішають отоваритися й розважитися.

Але за час карантину дещо змінилося. Колись у цій будівлі, що в центрі Лондона, був універмаг. Однак через фінансові проблеми він закрився. Тепер будівлю перетворили на багатоповерховий розважальний центр.

[Майкл Гаррісон, працівник компанії ― оператора розважального центру]:
«Я стою на місці, де були вітрини з косметикою. Тепер це універмаг веселощів. Відвідувачі проводитимуть тут більше часу. І це пожвавить місце, яке зазнавало збитків».

На переобладнання центру пішло більш як вісім мільйонів доларів. Тепер площа розважальної території перевищує 9000 квадратних метрів. Відвідувачі зможуть покататися на картах, пограти в боулінг, мінігольф та на ігрових автоматах.




До пандемії таких закладів у центрі столиці не було — лише на околицях. Карантин став таким собі поштовхом, бо універмаги вже шукали способи, як вдихнути нове життя у фешенебельні торгові райони.

[Майкл Гаррісон, працівник компанії ― оператора розважального центру]:
«Раніше доступні для нашої компанії приміщення площею більш як 1800 квадратних метрів можна було перерахувати на пальцях. На головних вулицях їх годі було й шукати — лише на околицях і в промислових зонах. Тепер такі місця доступніші, бо масштаби роздрібної торгівлі значно скоротилися».

Замість роздрібних магазинів з’являються нові гастрономічні й розважальні заклади.

За даними британської Асоціації роздрібної торгівлі, кожен сьомий магазин Великої Британії у другому кварталі 2021 року не працював. Це найвищий показник за весь час спостережень. А сьогодні стоїть пусткою майже кожен п’ятий торговий центр.